Olej Neem BIO 50ml Etja

13,00 zł 13.00
Dostawa: 5 dni
Producent: Etja

Olej Neem BIO 50ml

NATURALNY OLEJ NEEM BIO /Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno w wersji organicznej olej z nasion drzewa miodli indyjskiej /stosowany w wielu preparatach ajurwedy/. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe i łagodzące, jest często stosowany przy egzemach, łuszczycy, łupieżu oraz stanach zapalnych. Sprawdzi się w pielęgnacji paznokci i włosów. Doskonały do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków.
Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą 

ilość - + szt.
Dostępność: na wyczerpaniu

Opis

OLEJ NEEM Z MIODOLI INDYJSKIEJ BIO / Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno w wersji organicznej olej z nasion drzewa miodli indyjskiej /stosowany w wielu preparatach ajurwedy/. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne i łagodzące, jest często stosowany przy egzemach, łuszczycy, łupieżu oraz stanach zapalnych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, likwiduje pryszcze. Sprawdzi się w pielęgnacji paznokci i włosów. Doskonały do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków. UWAGA! Oleju nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży. W temperaturze poniżej 23 stopnic Celsjusza zastyga.

Olej neem z miodoli indyskiej BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat Soil Cert i rejestracje w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA

  • Mieszać z innym olejem kosmetycznym (olejem ze słodkich migdałów BIO lub olejem z pestek moreli) do 90% i stosować bezpośrednio na skórę,
  • Stosować w olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym oleje nośnikowy
  • wcierać we włosy -  silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu.
  • w rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego tworzy serum o silnym działaniu na walkę z trądzikiem
  • stosować jako dodatek do kremów i balsamów - zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą,
  • silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp - pomaga zwalczyć grzybicę stóp,
  • mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruję drobne skaleczenia i rany,
  • stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masaży, który pomoże przywrócić zdrowie psychiczne

POCHODZENIE

Indie

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Opinie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl